Medžlis IZ Livno povodom Nove godine podijelio paketiće za sve mektepske učenike Featured

Medžlis IZ Livno povodom Nove godine podijelio paketiće za sve mektepske učenike

MIZ Livno je u nedjelju, 02.10.2016.godine u povodu Nove 1.438. hidžretske godine obradovao oko 200 polaznika mektebske nastave. Naime, zahvaljujući donaciji Industrije mesa „Semić“ iz Visokog, djeci su podijeljeni bogati novogodišnji paketići. Uručivanju paketića prethodilo je zajedničko predavanje za sve polaznike mekteba na temu Hidžre o kojoj je govorila mualima Šejla Mujić Kevrić, dok je o radu mekteba kraće izlaganje imao njen suprug Mahir ef. Kevrić, imam centralne livanjske džanije Ćurčinice gdje je navedena novogodišnja svečanost i upriličena.

„Vlasnik Industrije mesa „Semić“, Esad Semić, poznati je prijatelj IZ u cjelini, a posebno našeg MIZ Livno, kojemu ovo nije prva donacija i na čemu smo mu zahvalni“, kazao je glavni livanjski imam Dževad ef.Hadžić koji je IM „Semić“ uručio i zahvalnicu MIZ Livno, te dodao da se obilježavanje Nove hidžretske godine u Livnu istog dana nastavlja i nakon jacije namaza mevludskom svečanošću u Ćurčinici.
Fascinantno je bilo gledati i slušati kako livanjski mališani od predškolskog uzrasta do 9.razreda osnovne škole i u horu i pojedinačno odgovaraju vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima na pitanja vezana za Hidžru i Poslanika Muhameda s.a.v. I to pred velikom masom djece i odraslih. Mnogi odrasli ne bi znali odgovoriti na sva pitanja i tako zrelo kao livanjski mektebski mališani kojima je i ove godine obećano i članstvo u mektebskom klubu, ako budu odlični iz učenja, primjerni u vladanju i redovni na časovima Kur'ana najmanje dva sata sedmično. A povrh svega obećana im je i zajednička ekskurzija. Uz ove stimulanse valja napomenuti kako MIZ Livno u odnosu na broj vjernika ima vjerovatno najbolje uslove za rad u BiH općenito, a posebno za rad sa djecom i mladima.

14520554 1089111534470128 6569367337334473364 n

Preporod.com

back to top