Novosti

VAŽNO OBAVJEŠTENJE ZA STUDENTE

Nakon provedene konkursne proceduru za dodjelu stipendija iz Fonda "Muradif Ćato" i prikupljenih prijava, Komisija za dodjelu stipendija je konstatirala krajnje neodgovoran odnos aplikanata prema konkursnoj proceduri. Naime, od svih prijavljenih kandidata samo je KLJUČO ALMIRA u potpunosti dostavila tražene dokumente. Ostali kandidati duguju po više dokumenata.

Da slijedimo konkursna pravila dosljedno, svi kandidati osim Ključo Almire bi bili odbijeni.

Budući da je misija Medžlisa islamske zajednice Livno da bude na usluži džematlijama i da im pomaže, ostavljamo još jednu mogućnost studentima da do 20.11.2016. godine kompletiraju traženu dokumentaciju i ostvare mogućnost dobijanja stipendije.

Oni koji i nakon ovog roka ne dostave traženu dokumentaciju mogu biti sigurni da stipendiju neće dobiti.

Nakon dostave dokumenata Komisija će još jednom pregledati aplikacije, odrediti dobitnike stipendija i potpisivanje ugovora će biti 26.11.2016. godine poslije podne namaza u džamiji Ćurčinici.

LIČNO prisustvo potpisivanju ugovora je OBAVEZNO tako da oni koji ne dođu nemaju pravo na stipendiju.

Komisija za dodjelu stipendija

stipendije 1

stipendije 2

Read more...

Medžlis Livno obradovao prvu porodilju u Novoj hidžretskoj godini

U povodu nastupanja Nove hidžretske 1438. godine, Medžlis Islamske zajednice Livno organizira službenu posjetu porodilištu bolnice „Dr. Fra Mihovil Sučić“ u Livnu. Cilj posjete bio je obradovati majku koja na ovaj svijet donijela novi život, prvog dana muharrema, prvog mjeseca lunarnog kalendara. Nova hidžretka godina nastupila je 01.10.2016. u večernjim satima.

Read more...
Subscribe to this RSS feed