Udruženje žena MIZ Livno: snimanje emisije za FTV-u Featured

Udruženje žena MIZ Livno: snimanje emisije za FTV-u

Kao rezultat trogodišnjeg vrijednog i kvalitetnog rada tima Udruženja žena MIZ Livno, a što je prepoznato diljem naše domovine, bilo je snimanje video priloga o Udruženju žena MIZ Livno za FTV, u okviru međureligijske emisije Mozaik religija. 

Ovom prilikom se zahvaljujemo urednici vjerskog programa, Ehlimani Hodžić, koja je prepoznala naš rad i potencijal, te nastojala da ekranizacijom jedne pozitivne priče iz Livna potakne neke druge aktive žena, koje gledanjem emisije mogu preuzeti ideje za svoje programe. Hvala i vrijednoj ekipi iza kamere.

Snimanjem smo imali priliku predstaviti sve naše dosadašnje programe, a posebno one koji su u fokusu naše pažnje, kao što su trogodišnji programi Škole islama i Škole Kur’ana, u koje ulažemo najviše energije i truda.
U Školi islama do sada su planski realizirani predmeti: Akaid, Fikh, Ahlak, Arapski jezik kroz Kur’an I dio, Sira Božijeg Poslanika, Tefsir Amme džuza. Svakom predmetu muallime su ozbiljno pristupile, koristeći adekvatnu lieraturu kakva se koristi u medresama i na fakultetima, koristeći se multimedijalnim pomagalima i kreativnim nastavničkim pristupom. Škola se izvodi dva puta sedmično, a brojnost polaznica odgovara jednom školskom razredu, što je i zahtijevalo ovako ozbiljan pristup.
Škola Kur’ana po ozbiljnosti organizacije ne odstupa od Škole islama, a činjenica da se nastava izvodi svaki dan u sedmici, dovoljno govori.
Muallime koje su odgovorile ozbiljnosti ovog zadatka su: Dženita Mušinbegović, Mevlida Hadžić, Alma Alić Poljić i Šejla Mujić Kevrić.
Snimanje emisije je vjetar u leđa ekipi Udruženja žena MIZ Livno da još ažurnije nastavi sa svojim aktivnostima, s više žara i još više polaznica.
Pored toga, predstavili smo radionice Zlatnog veza, Klub mladih majki, međureligijske projekte, horsku sekciju, bazare, projekte obilježavanja značajnih datuma, predstavljanje bošnjačke kulture i tradicije, kreativne sajmove, fitnes za žene i brojne druge.

Last modified onPonedjeljak, 03 Oktobar 2016 21:49
back to top